Už několik let flirtuje s mladými muži

Proč ne, když jí románky o generaci starší manžel velkoryse promíjí. Jenže nyní se známá podnikatelka přepočítala. O urostlého mladíka projevila zájem její neméně přitažlivá neteř. Ta jde podobně jako teta tvrdě za...

Kapitola šestá - pokračování    

Čerňušky   

(Sochy z písku 6.9.)

(Ben Preuss, Mirek, ČR)

  Ve stejnou dobu si sebevědomá Lída usmyslela, že vyláká jednoho z Angličanů na schůzku. Když dnes poprvé spatřila skupinu cizinců, všimla si vysokého kudrnáče. Peter Breton jí připomněl studentskou lásku. Volba pro odpolední jamkovku byla jasná. Neváhala ani vteřinu a dvojici utvořila právě s ním. Byl úžasný, ale ona chybovala. Nebýt její špatné hry, mohli porazit Prímky i s těmi vojáky.

  Už několik let doktorka Prímková flirtuje s mladšími muži. Prochází jí to, neboť Werner je chápavý a velkorysý manžel. Jenom vše musí proběhnout diskrétně. Teď padla volba na Bretona. A Lídu nic nezastaví. Vezme blok a napíše: Peter, v jedenáct třicet večer na žlutých u odpaliště číslo pět. Moc se těším. Dáma. Vloží zprávu do obálky s firemním znakem, na niž poznamená: For Peter Br. Pak si zavolá číšníka.

  „Až bude ten vysoký Angličan u stolu sám, dáte mu tohle. A, Josef, nikomu ani muk. Víte, že máte tenhle kšeft jen díky mně.“

  Irenka, která stála vedle, zaslechla neobvyklé přání své tety. To ji zaujalo. Po očku pozoruje Bretona, který čte dopis, co mu předal Josef. Dívka se rozhlédne po klubovně. Neuniklo jí, že Lída přes celou místnost poslala Peterovi vzdušný polibek. Breton se malinko usmál, ale nevypadá, že by toužil po dobrodružství s přitažlivou, leč odkvetlou madam. Má v Londýně ženu a malého synka. Vstane a vyhodí dopis do koše. Lída mezitím odešla, a tak neviděla, jak s jejím pozváním naložil. Jenže Irenka ano. Kudrnáč jí není lhostejný. Stejně jako teta, měla možnost sledovat ho na hřišti. Bylo jí Petera líto, když mu Lída kazila hru a ještě se přitom trapně hihňala. Tak ráda by ji vystřídala. Jenže jejím úkolem bylo držet vlajku, přestože je cvičitelkou golfu a Lídu porazí, kdy se jí zachce.

  Studentka se jako lasička protáhne mezi hosty až do rohu, kde je koš. Nebude se v něm přece přehrabovat. Jen chytře upustí kapesníček a shýbne se pro něj. Za chvíli pročítá na recepci Lídin dopis. Vzkaz ji namíchl. Té ženské není nic svaté, pomyslí si. Vytrhne ze stejného bloku papír a připraví totožnou obálku. Snadno napodobí Lídino písmo. V tom je Irenka dobrá.

  Nová zpráva zní: Peter, malá změna: Přijď v jedenáct večer k odpališti číslo dvě. Budu na modrých. Tvá dáma. Také nápis na obálce – „For Peter Br.“ – je k nerozeznání od původního. Vezme dopis a sama ho donese Bretonovi. Ten si ho přečte. Považuje to za drzost, ale jen mávne rukou. Nechce se mu vstávat a znovu jít ke koši. To počká, řekne si a položí dopis za sebe na okenní parapet.

  Klubovnou projde Lída. Lehce mu pokyne a vyzývavě pootevře ústa. Ta panička se snad zbláznila…, povzdechne si mladý muž a šáhne po sklenici s pivem.

  Čas letí a hosté mění co chvíli svá místa. Ten chce pokecat s tou, ta zase s tím. Slávinka se náhle objeví vedle Hamiltona. Vybavuje si, že s tímhle chlapíkem mluvil v pátek v noci na baru. Jenže pořád neví o čem.

  „My jsme spolu něco probírali, že jo?“

  „Ano, několikrát jste se ptal, zda jsem londýnský vychovatel James Hamilton.“

  Na tohle si vzpomíná, ale na nic víc. Je přesvědčen, že tam bylo ještě něco jiného, ale co? Mužík si jde odskočit. Sune se podél zdi a všimne si obálky s nápisem „For Peter Br.“. Proč se válí u okna? Vezmu ji Brejlovi. Je to přece Peter.  Ano, Slovák Peter Brejla, ušklíbne se všetečný mrňous. A má pravdu. Brejla přišel kdysi do Prahy studovat právnickou fakultu a už tam zůstal. Málokdy se uřekne, ale ta „ľudová Čína“, „grécké a taliánské ostrovy“, „únia“ a „Rím“ svědčí o tom, že je od Žiliny. Brusinka je spokojený. Vykonal dobrý skutek a docent to jistě ocení.

  „To je pro vás, pane Brejla. Asi psaníčko od nějaký mladý ctitelky ze zámečku…,“ šklebí se.

  „Kde jste to našel, chlape jeden zatracená?“

  „V klubovně na okně. Asi to měla pro vás připravený,“ tvrdí mu úlisně a ukazuje za sebe.

  Docent se odebere na toalety. Posadí se na mísu a přečte vzkaz. No tohle, jakou „dámu“ můžu potkat hodinu před půlnocí? pomyslí si. Ale jo, zkusím to – mám ještě čas, tak se půjdu připravit. Dvojku na hřišti najdu snadno, vždyť si občas s Wernerem zahraju. Hlavně ať jsem fit. Co kdyby dotyčná nadhodila, že si spolu zašpásujem…, motivuje dědek sám sebe a poručí si na pokoj kafe. Doplňme, že odpaliště číslo dvě a pět jsou na jiných, od sebe značně vzdálených místech.

  Slávinka zůstal sám. Podívá se na hodinky. Málem propásl vhodný čas na hlášení. Ctí domluvu se Sugar, a tak se o patáliích zmiňovat nebude. Ty se týkají čerňušek, ne našich chlapců, zdůvodňuje zvolený postoj. Prsty se rozjedou: Ahoj Bene, jsem v penzionu a tady to klape. Klape to i na táboře u Šmaka, kde jsem byl odpoledne. SLAV.

  Dostane odpověď: To je fajn, vydržte do zítřejšího poledne.

  Bene, vydržíme. Dobře to dopadne, odepíše a zhluboka si oddechne.

  Slávinka ví, že i přes nešťastnou záměnu musí dotáhnout svěřený úkol do konce. Pokud se nic dalšího nestane, vzroste šance obstát před Benem. Proto přivítal Málkův příjezd i jeho žádost, aby zůstali přes noc. Hned poslal Ronyho do Prahy. Je rád, že se ho zbavil. Nesnáší tenhle typ násilnických a vulgárních mužů. Vrací se z recepce do klubovny. Lidé jsou rozeseti okolo stolů. Vyměňují si názory, sbírají zkušenosti, utužují právě vzniklá přátelství.

Koláž 1

  Stmelil je společný nepřítel a oni drží při sobě. V budově chybí jen profesor a Dáša, které Niki odvezl do zámečku. Málek s tím, ač nerad, souhlasil.

(pokračování za dva týdny – 3.6.)

Autor: Luboš Vermach | sobota 20.5.2023 16:59 | karma článku: 25,63 | přečteno: 794x
  • Další články autora

Luboš Vermach

Mám rád trávu ze svýho políčka

Tímhle popěvkem známého feťaka započala tragédie, na jejímž konci bylo několik mrtvých, ale také zatčených jednoho z vlivných obchodních seskupení...

20.4.2024 v 16:59 | Karma: 5,57 | Přečteno: 330x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Silnice plné kliftonů

Připravuje-li se zátah na nebezpečné živly, je třeba hodně policejních sil. Ne vždy to dopadne tak, jak se plánovalo. Pak ovšem vzniknou situace, které málokdo předpokládal...

6.4.2024 v 16:59 | Karma: 11,52 | Přečteno: 412x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Když zelináři pašují sexuální otrokyně

Zdánlivě nesmyslnou činnost provozuje gang, který vypadá jako solidní zelinářská firma. Jenže zvyky z minulosti je neopustili ani dnes. Proto nepřekvapí, když policie otevře dodávku s kapustou a zelím, a najde mezi zbožím...

16.3.2024 v 16:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 774x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Polyamorikem proti své vůli

Začalo to tím, že manželský pár poskytnul podnájem krásné mladé ženě. V průběhu let se v domě utvořil zajímavý trojúhelník. Potíž je v tom, že se vztahy v trianglu povážlivě vychýlily jedním směrem

22.2.2024 v 11:37 | Karma: 25,26 | Přečteno: 811x | Diskuse| Poezie a próza

Luboš Vermach

Miláčku, ty víš, že já už jiná nebudu

Všemi mastmi mazaná paní Gregorová ví moc dobře, jak se dostat k tomu, co chce. Bez ohledu na to, co nakonec způsobí, si jde tvrdě za svým cílem

10.2.2024 v 16:59 | Karma: 25,36 | Přečteno: 763x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 134
  • Celková karma 18,64
  • Průměrná čtenost 836x
Ekonom, účetní, dělňas, skladník, zástupce ředitelky, fotbalista a dopisovatel. Tak za tohle všechno jsem  dostával peníze. Dnes jsem spokojený a skromný rentiér, proto se mohu věnovat tomu, co mě baví. Třeba vyprávět  příběhy o lidech, které jste určitě někde potkali. Já kupříkladu ve svých románech "Miláček Anglie" a "Ta naše nadace česká". Chcete-li vědět více o této "everlasting story", neváhejte a pište na machvr@seznam.cz

Hezký den všem přeje V .R. Mach

Seznam rubrik